Zašto ne raditi u IT industriji

27. juna 2024.

Zašto ne raditi u IT industriji

IT industrija je često predstavljana kao sektor sa visokim platama, mogućnostima napredovanja i fleksibilnim radnim vremenom mahom su sve neki benefiti. Ali ništa nije crno ni belo pa tako postoje i neki razlozi zašto možda ne biste želeli da radite u IT industriji i valja ih razmotriti.

Istakao bih za početak preintenzivan radni tempo jer poslovi u IT industriji mogu biti veoma zahtevni i često zahtevaju rad pod pritiskom i van redovnog radnog vremena, evo već za početak loš momenat koji je meni najviše smatao od samog starta. Reče mi jedan direktor: „Ko voli programiranje taj ostaje i prekovremeno na poslu“ (baš vickasto). Ovo može dovesti i često dovodi do sagorevanja (burn out) i negativno uticati na ravnotežu između poslovnog i privatnog života ili do osećaja promašenosti da previše ne koristim ublaženu retoriku. Plus loš menadžment koji troši ljude i nestručni project menadžeri koji ne znaju kako se radi posao….Iako IT sektor ima naglašenu brigu o ljudima (ljudski resursi), to je više onako paravan nego stvarnost. Poenta je što skuplje utopiti juniora i zadržati višak. Prodaš juniora za 30 evra po satu, njemu daš 2 – 3 evrića sebi zadržiš kao vlasnik 27 (smeh). No šta da radimo ne možemo samo hvaliti IT sktor ovo je članak o negativnim aspektima tako da….

Stalno učenje i usavršavanje ne znam da li spada u hendikep, ali kako se tehnologija brzo razvija i menjaju se stvati, to znači da zaposleni u IT sektoru moraju stalno da uče i usavršavaju se kako bi ostali relevantni na tržištu rada. Ovo i nije tako interesantno, umesto da malo više uživaš u životu ti non stop učiš umesto da ideš na pecanje više, u prirodu na druženja…..Ma ko to kaže ko to laže da je celoživotno učenje super, to je onaj ko se zajebao pa ušao u IT industriju, pa sad od muke napravio da je to dobro (opet smeh).

U mnogim IT kompanijama postoji nedostatak različitosti u pogledu pola i starosne dobi, što može stvoriti negativnu radnu atmosferu. A često po pitanju interesovanja, svi programeri npr vode da igraju igrice idu u teretanu i slične stvari, ja bi se upucao da radim u takvom okruženju….. Ja sam radio u firmu gde sam bio među starijima i za par meseci se počeo osećati jaz između generacija. Zato se sad mahom zapošljavaju mlađi bez porodice, da možeš da ga muzeš do panja, da ga iscediš ko krpu, a platiš što manje (i opet smeh).

Nesigurnost posla je sve izvesnija jer je od visoke potražnje za IT stručnjacima, radna mesta u IT industriji došlo doba otpuštanja i manjka potebe za junorima. Plus doša AI i zatalasao masu, pa su te lakše pozicije postale manje potrebne.

Postoji mnogo razloga za i protiv rada u IT industriji. Ovde sam se bazirao na one protiv. Mogao bih još, ali neću. Poenta je da i IT ima svoje loše strane, pa da čisto i o tome pričamo.

Komentari

Napišite odgovor ili komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


© Slobodan Mirić - Dnevnik jednog programera