Websites Workshop Javascript konferencija

10. maja 2022.

Websites Workshop Javascript konferencija

Dragi ljudi, danas sam išao vozom u Beograd i to posle X godina ponovo na šinama, to doduše nije onaj osećaj kao nekad, nema više jakih zvukova, prosto voz klizi i to velikom brzinom. Došao sam do 50og blog posta na ovom mom Dnevniku i nisam imao inspiraciju da pišem nešto bombastično, već samo da objavim snimke konferencije, bez mnogo pompe i priče i da objavim da sam krenuo da pišem knjigu i da će mi na tome biti fokus – radni naziv je Praktični veb dizajn (Nikad nije kasno). Obuhvatiće HTML, CSS (Flex i Grid), SASS, Bootstrap, Tailwind, WordPress (administraciju, bildere i custome teme) i na kraju JS i PHP (oba u meri potrebnoj veb dizajnerima).

Drugi deo priče je odlazak na sastanak u izdavačku kuću Mikro knjiga povodom knjige koju sam krenuo da pišem i na čijim naslovima sam ja mnoga znanja dobio. I to je dovoljno dobar povod da se osvrnem u ovom izlaganju povodom 50og jubilarnog blog posta. A direktor Mikro knjige Dragan Tanaskoski je bio i predavač na samoj Javascript konferenciji, možete ga pogledati u drugom snimku.

Knjiga će biti potpuno drugačija od onog što su čitaoci navikli, imaće i video lekcije, kao i promociju koja će se desiti u više gradova bivše države sa worshopima koji će biti snimljeni i ostati na Youtube-e. Svaki Workshop će biti vezan za jedan odeljak knjige. Na kraju oni koji kupe knjgu moćiće da polažu za sertifikat……A svemu je kumovala Javascript konferencija 🙂

Pre nekoliko dana završena je Javascript konferencija koju smo organizovali, hvala Websites Workshop ekipi, ovo nam je 4. konferencijski poduhvat. Potpune informacije o konferenciji su ovde.

Sama konferencija sa temom Javascripta je vruća tema, jer je sam JS kao jezik najtraženija i najpopularnija „roba“. Popularnost je samo deo priče, mogućnosti jezika su ono što ga čini traženim. Pored izrade veb sajtova i veb aplikacija, možemo da pravimo video igrice, ali i progresivne veb aplikacije, koje su sledeća velika stvar koja će biti bomba, malo je i čudno kako već nije, ali dobro. No pričali smo o svemu i svačemu na konferenciji tako da imate u 2 videa 4 sata priče.

Komentari

Napišite odgovor ili komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


© Slobodan Mirić - Dnevnik jednog programera