AI alati za fotografije

3. jula 2024.

AI alati za fotografije

Navešću neke alate ovde i to nisu naravo svi, ali polako svi alati ubacuju AI funkcionalnosti tako da će svi imati tu dimenziju. Ovo su moje lične preferencije, ako imate neki predlog pišite u komentarima i nalepite link.

Freepik

Ovaj alat je svima poznat i od ranije, naravno da je uveo AI generisanje forografija i sada kada nešto pretražujete ima mnogo ai generisanih fotografija i često su to dosadne fotke, po meni trebao bi jači filter, jer su često te slike sranje, ali kao alat Freepik ima mnoge druge mogućnosti, ima super ikonica psd fajlova, fontova…

Pixlr

Pixlr je još jedan odličan alat koji je implementirao AI za generisanje slika, i ja ga odavno koristim, povoljan je cenovno i vredam je svake pažnje. Meni je jedan od omiljenih alata.

Leonardo AI

Još jedan u plejadi freemium alata je Leondardo AI, što znači da je deo funkcionalnosti free, a drugi se plaća. Slično radi kao i pomenuti Pixlr i Freepik, treba ga obavezno razmotiriti.

Microsoft designer

Microsoft designer je intetesantnan alat sličan prethodno predstavljenim, probajte da napišete promtpove pa ćete se i sami uveriti.

Midjorney

Midjorney je moćan alat, morate da platite i to je mana, nema besplatne opcije, ali ga valja razmotriti.

DALL-E

Ako koristite open ai onda probajte ovaj GPT, moćan AI generator slika koji može da kreira slike u različitim stilovima i na osnovu kompleksnih opisa. Integrisan je na primer i u Canvu i ako imate PRO nalog moćićete da ga koristite u potpunosti.

Komentari

Napišite odgovor ili komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


© Slobodan Mirić - Dnevnik jednog programera