Dan bez inspiracije

7. juna 2024.

Dan bez inspiracije

Od 17.og maja od kada sam krenuo izazov svakodnevnog pisanja i snimanja došao sam prvi dan u procep, nije mi se dalo da snimim ono što sam naumio iako je to bilo lako snimiti instalaciju WordPressa na Mampu….

Zašto je to tako….pa ljudi smo…..U toku dana sam radio neke prepravke na jednom sajtu, drugi završavam i pri kraju sam, ali nekada je težak dan kada ne idu stvari lako. Ono što niko ne računa je razmišljanje i rad na idejama, veći deo dana sam radio na ideji reklame za React Javascript kurs i to mi je oduzelo dosta energije i vreme. Da potpuno sam zaboravio da sam morao snimiti glas i srediti taj audio za reklamu koju sam planirao da pustim na času kursa IT prekvalifikacija. Na kraju sam završio reklamu i pustio oglas, ali nisam uradio po planu, već je vizual, video je u pitanju otišao u drugom pravcu…..

Imao sam jedan sastanak oko 12, zatim sam imao predavanje od 6 do 8, zatim od 8 do pola 10 i u pola 10 sastanak sa klijentom iz Hrvatske….. I kad zapravo sumiram ovaj dan shvatim da je inspiracije bilo dovoljno samo da je nije uvek lako kanalisati, ali evo ipak za kraj dana pišem o inspiraciji, jer nisam bio inspirisan da snimim video koji sam planirao.

2 dana se zezam tražim pravi setup za snimanje podcasta na terenu sa go pro kamerom koju koristim kao web cam i to je vreme….Sve što radimo je vreme i to je jedino što nikada ne možemo vratiti…

Na kraju ipak inspiracija….

Na kraju dana evo izvukao sam temu inspiracija. Jer bez nje ne možemo ništa, a teško je na visokom nivou držati konstantno inspriraciju i motivisanost i to je ono što razdvaja one koji su „bolji“ od ostalih. Većina ne može da se usredsredi na neki dugoročni cilj i da grabi ka njemu, a mnogi cilj i nemaju.

Ja sam danas razmišljao dosta o kulturi tj nekulturi i neukusu i za dobro jutro pročitao u Ninu članak intervju sa Kraljem Čačka i on me je malo „pomerio“. Mnogo razmišljam i boli me neukus i nekultura u kojoj živim i danas mi je to bio „doručak“. Doza depre u kojoj živimo…..

Kako imam visok motiv za pisanje bloga i ideji ispunjavanja 100 dnevnog izazova svaki dan članak, prosto mi je inspiracija došla na silu i shvatio sam da je potraga za inspiracijom izvukla iz mene više kvalitetnog napora nego snimanje instalacije WordPressa u Mampu što je potpuno manuelna radnja lišena bilo kakvog umnog napora…..Borba za inspiraciju i motiv da se ne preskoči ni jedan dan je na kraju odnela pobedu i evo u nekih pola sata svršetka ovog dana ja imam članak….Nije edukativan u praktičnom smislu, ali moja borba za njega može da vam bude inspiracija kako da i sami budee čvrsti u svojim odlukama. Često su naši ideali na ivici krvi, jer ne idu stvari svaki dan lako kao podmazane.

No ja evo pobeđujem pre nego odem da spavam…..Iako težak dan na kraju sam uspeo da uradim sve što je trebalo danas….

Komentari

Napišite odgovor ili komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


© Slobodan Mirić - Dnevnik jednog programera