Evidentno je da će ovaj članak biti neka WordPress priča, jel tako (smeh, smeh, smeh).

Trudim se kad je WordPress tema da to bude sa smislom, na stranu to što sam ljubitelj pomenute tehnologije i mnogi su razlozi za to, na primer jedan od razloga je to što kad radim neku custom temu radim na tome da dobijem željeni dizajn za krajnjeg korisnika, a sa druge strane “ostavljam” dashboard urednim sa idejom da onaj ko održava taj sajt lako može da edituje sadržaj. A tu ima puno različitih načina i to mene lično “okida” a isto tako i kada nije custom i u radu sa bilderima postoje načini da se to uradi bolje ili lošije, nije korišćenje samog page bildera “sigurica” da će krajnji rezultat biti super.

Povod za ovo pisanije se vidi iz naslovne (izdvojene slike), naime Kragujevac je dobio svoj prvi meetup i pridružio se već mnogim gradovima kod nas koji su postali “uporište” WordPress-a. Bio sam na pokretanju meetupa u Subotici predavač, veoma inspirativno biti na začetku stvaranja jedne zajednice. Raduje me što će se sad u petak 20. maja leta Gospodnjeg 2022. ponovo desiti taj osećaj “rađanja” nečeg novog, a opet tako poznatog.

Pored Miodraga Veljovića koji nam je domaćin koji će otvoriti istoriji WordPress-a u Kragujevcu i Milana Milićeva koji će pričati novosti iz Elementor kuhinje, ja ću opet kao ona baba opet “drljati” Themify i predstaviti ga kao jedan fenomenalan alat koji meni prija u radu i daje mi mnogo prostora u radu sa page bilderima. Nije themify “jedino” dobar, tu su i Elementor, Divi, Oxygen, Brizy…..sve top alati koji daju mnogo toga lepot u WP poslu, ali eto mora se izabrati jedna devojka, ja sam svoju dragu našao u Themify okruženju.

Praviću jedan sajt na meetupu koji će biti sajt za neku firmu, praviću takozvani korporativni sajt i pokazati šta je moć WordPress-a i Themify buildera, da zapravo sat vremena rada mogu da donesu ceo jedan prezentacioni sajt koji može da “radi” posao i dostojno prezentuje neku firmu.

wp kg

Themify paket tema i plagina

Sam themify paket sadrži 42 teme, 11 plagina i 25 dodataka bilderu, ali i 5 dodataka sopstvenom Post type bilderu. Odlikuje ga brzina i super performanse tema i tu u ugrađenom u same teme, ne trena dodatni plugin za keširanje. Pored toga što su napravili fenomenalan WordPress alat, Themify ekipa je u 2 navrata podržala konferencije koje smo pravili, mislim na Websites Workshop i podelili 200 licenci na godinu dana. Veoma su otvoreni i odlični za sardnju, imaju i odličan affiliate program (koji ne koristim).

Ono što ja volim je što sam Themify bilder pro ima sve što mi treba i više od toga, imaju lifiteme licencu, što nije od male važnosti kao i doživotnu podršku i ažuriranje.

I na kraju začin C

Ovaj članak koristim kao priliku da vas pozovem na ovaj meetup, što kao podršku lokalnoj zajednici, što kao povod da se upoznamo, jetr stvarno sam preko kurseva i radionica upoznao online pola Jugoslavije, ovom prilikom pozivam ekipu koja je tu u blizini Kragujevca da svrati i da se družimo uživo malo. Meetup počinje u 6. popodne sad u petak i to je to, nema šta da se doda, dođite pa se viđamo 😉

I da ne zaboravim invite, prijavite se preko linka, besplatan je događaj, ali zbog lakšeg monitoringa događaja ,organizatoru da se malo olakša, da zna otprilike koliko ljudi da očekuje, da stavi dovoljan broj stolica….