Pozitivan feedback

6. juna 2024.

Pozitivan feedback

Pozdrav dobri ljudi danas je 22. članak mog izazova 100 dana svakodnevnog objavljivanja na blogu i tim povodom da napišem jedan članak zahvalnosti jer mi pišete i mnogi me zovu telefonom da mi kažu da je super to što radim. Samo da kažem da će biti još bolje jer tek polako se zahuktavamo u naprednije teme za dan ili dva krećemo i konkretan rad u WordPressu, gde ću napraviti i neke sajtove od nule tako da neće biti dosadno.

Krenuo sam od bazičnih tema i upoznavanja sa osnovnim terminima dizajna jer sve o čemu budem pisao je vezano u suštini za dizajn tj ima neki svoj izgled tako da sam morao tako. A sad smo krenuli sa prvim alatom koji može da vam završi posao da za 0 dinara sami napravite super sajt i bivite se dalje razvojem posla i ostalim marketinškim aktivnostima.

Mislim da ću više pisati o AI alatima i uopšte o machine learningu (i o Pythonu, SQL-u) jer to nije nova stvar, a vidim da se pokušava iz toga izvući neki super alat koji će da zameni naše znanje, kreaticnost i potrebu da za našim veštinama. Veštine su ključni faktor koji na kraju monetizujemo kroz naše ideje, firme ili ih koristi naš poslodavac.

I to je ono na šta se treba bazirati da budemo što bolji u onome što želimo da radimo. Ja ću raditi na svojim veštinama pisanja da bi što bolje pisao blog, koji iako tehnološki ima tu dimenziju dnevnika gde bi bilo dobro da se što bolje igram rečima. A npr tu veštinu ću poboljšati sa čitanjem. Čitam manje nego ranije i to je ono što je dobro, ako sta mladi ili mlađi čitajte više jer kasnije kad krenete da radite i trčite za dečicom onda nećete imati toliko vremena i energije.

Kako sad već imam punih 47 godina imam ono što se ne može veštački skupiti, a to je iskustvo pa ga delim da bi onima koji pokušavaju da se ukrcaju na voz IT i kreativne insustrije olakšao put. Ponekad zvučim sebi kao neki life coach, a ne želim tako da zvučim, ne želim da prodajem neke priče i ne daj bože maglu. Ja samo volim kreativne poslove i uživam u njima i malo na sve to gledam prilično romantično kako mi je govorio moj pokojni tast Mihajlo, čovek koji mi mnogo nedostaje. Nije stvar sad ja pišem ovo sa nekim krajnjim ciljem, svakako da ima i toga da sa ovim tekstovima privučem ljude koji su ciljna grupa za učenje na mojim edukativnim programima što mojim ličnim, što na Websites Workshop.

Pustiću datum i oblik mog novog mentorskog programa Praktični veb dizajn i development za koji dan, promeniću model rada neće biti uživo sve, jer je to opterećujuće, a sa druge strane je dobro jer imaš rokove, neće se otegnuti učenje u nedogled. Kad donesem odluku za dan ili dva o konačnom izgledu obuka pišem novi članak o tome.

Komentari

Napišite odgovor ili komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


© Slobodan Mirić - Dnevnik jednog programera