Praktični web dizajn i development – mentorski program

24. maja 2024.

Praktični web dizajn i development – mentorski program

Vreme je da posle godinu dana napravim novi mentorski program. Ovaj put to nije 1 na 1 program, već grupni program i to kao hibridni model. Pored live predavanja koja su okosnica programa, polaznici ovog programa imaće i pristup eksuzivnim snimeljnim namentskim materijalima.

Sam program zamišljen je isključivo kao praktičan model i to je izrada projekata za dva sajta Web design studio u Srbiji i GO digital u Hrvatskoj.

Web design studio je platforma koja nudi gotova rešenja tj veb sajtove mahom u WordPressu, ali i statičke sajtove za koje nije potrebno održavanje koji su rađeni u HTML-u, CSS-u i Javascriptu. Jedan deo rada na mom mentorskom programu je izrada novih templejta (šablona) sajtova koji će se prodavati kao gotova rešenja.

Ishod ovog programa je prodaja templejta koje i vi napravite na kursu te na kraju i profitirate od programa, a učite isključivo na pravim projektima. Dizajni (šabloni) koje pravimo će biti čisti html i css, WordPress page bilderi (Themify, Bricks i verovatno Elementor), kao i WordPress custom teme sa PHP-om koji je neophodan za WordPress. Jedan širok opseg znanja i veština ćete naučiti, koje je veoma zgodno i za male IT kompanije, digitalne agencije, ali i veće IT kompanije koje takođe rade pre svega Custom WordPress rešenja.

Drugi deo mog mentorskog programa je rad na sličnom principu kao i za Web design studio, ovog puta na sajtu GO digital, ali sa užim pristupom, to su šabloni sajtova za apartmane, restorane, tj ugostiteljske objekte uopšte kao i neke namenske industrije za privredu. U ovom slučaju će templejti biti isključivo u page bilderima (Themify, Bricks i verovatno Elementor).

Benefit ovog programa su i znanja koja se tiču teorije dizajna i web dizajna uopšte kao i rad u alatima kao što su Canva i Photophea, Figma, Adobe XD. Koristićemo i AI alate u meri koja će nam pomoći u poslu, a ne zagospodariti nama.

Program koji traje inicijalno 3 meseca + 2 meseca prakse, gde ćete samostalno da pravite uz moj mentorski pristup dizajne za Web design studio od kojih ćete po prodaji imati i procenat. Svaki put kad se proda dizajn koji ste napravili dobijate procenat od 50% i potrebno je da ubacite klijentov sadržaj, fotografije i tekst i da izmenite boje. Ako se ukaže potreba za poslom u firmama sa kojima sarađujem naravno preporučujem vas, naravno ako naučite sve što treba (smeh).

Evo nekoliko primera kakve sajtove ćete naučiti da radite: prodavnica (web shop), zatim custom teme kao ovaj sajt na kome se nalazite ili malo kompleksnije rešenje kao ovo, zatim sajt za restoran u page bidleru, one page simpatičan sajt kao ovaj koji možete da napravite za par sati. Zatim jedan izmišljen WordPress sajt za školu engleskog, koji ima potpunu WP hijerarhiju, a naučiću te i da napraviš ovako lepršav sajt koji se bazira na osnovnoj WP blog arhitekturi.

Pored ovih predefinisanih veština, imaćete priliku da naučite od mene i digitalni marketing, u delu prakse zajedno ćemo postavljati radove na sajt i promovisati preko Facebooka, Instagrama i Tiktoka. Naučiću vas važne stvari kako da uopšte vaš sajt ili vašeg klijenta zaživi, koje su to najvažnije tehnike. Učestovaćete i u dodatnim aktivnostima koje radim preko IT komune i planiraju se nove akcije za jesen, tako da ćete ući i u taj svet networkinga gde ćete uz druge profesionalce iz industrije i sami ući u te vode.

Kurs prati Slack grupa u kojoj možeš da deliš znanje i rešavaš probleme sa ostalim polaznicima, kao i da u grupi radiš domaće zadatke i projekte. Najgore je kad si sam i nemaš podršku, ovako kad zapneš imaš ljude sa kojima će sve biti lakše.

Vreme ja na kraju istaći i cenu 🙂 Program košta 250 evra za uplate odjednom, a postoji i mogućnost plaćanja na rate i to je onda 3 puta 100 evra. Predavanje su 2 puta nedeljno utorkom i četvrtkom od 18 do 20h, znači jedno predavanje traje 2h.

Prijavi se na mentorski program i za nekoliko meseci budi odličan veb dizajner.

Za sva dodatna pitanje možete mi pisati na email slobamiric@gmail.com ili me pozvati na +381 62 218 454.

Komentari

  • Zdravo! Nigde nisam videla datum kada obuka počinje. Takođe me intersuje trebaju li nam ikakva predznanja i koja/o čemu?
    Hvala!

  • Napišite odgovor ili komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    © Slobodan Mirić - Dnevnik jednog programera