WordPress instalacija – Local WP

5. juna 2024.

WordPress instalacija – Local WP

Local WP je još jedan odličan alat za instalaciju i rad u WordPressu na lokalnom računaru. Probali smo Studio by WordPress.com i o tome sam pisao i snimio video.

Pre pomenutog okruženja koje sam ubacio u rad godinu ili dve sam sve radio na Local WP okruženju.

Jednostavnost instalacije i korišćenje Local WP okruženja čak i za početnike ga je nametnulo širokoj zajednici. Instalacija samog WordPressa je brza i laka, a upravljanje sajtovima je jednostavno preko preglednog interfejsa, u samo 3 klika se instalira WP.

Brzina i performanse su važni aspekti jer Local WP koristi virtualizovano okruženje koje je optimizovano za WordPress, i to pre svega znači da će vaši sajtovi raditi brzo i bez problema. Bar je tako moje iskustvo.

Simulacija produkcionog okruženja u Local WP-u vam omogućava da simulirate različita okruženja (mislim na PHP verzije kao i na MySQL) i na taj način ste sigurni da će vaš sajt raditi ispravno kada ga prebacite na server u konkretno okruženje samog live servera.

Local WP ima i ugrađene alate kao što su SSH pristup, WP-CLI, Mailhog (za testiranje emailova), što olakšava razvoj i testiranje.

Integracija sa hosting provajderima je još jedan benefit koji poseduje Local WP koji se lako integriše sa popularnim hosting provajderima poput WP Engine i Flywheel, što pojednostavljuje prebacivanje sajta na server, posle završetka posla na vašem lokalnom računaru.

Proces instalcije u par minuta videa.

Komentari

Napišite odgovor ili komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


© Slobodan Mirić - Dnevnik jednog programera