WordPress Meet Up Apatin

18. oktobra 2021.

WordPress Meet Up Apatin

Apatin, nekada malo ribarsko naselje na obali Dunava nalazi se na nekih 1400km od izvora ka ušću u Crno more. Po mnogo čemu poseban ipak polako ali sigurno sve manje stanovnika živi u ovom bajkovitom mestu.

I sam se pitam zašto sam otišao iz ovog grada, tj zašto se nisam vratio. Ali iako sam fizički otišao taj isti grad je ostao u mom srcu i mislima, zapravo na fejsbuku piše da sam iz Apatina. I kad dođem kod svojih osećam se najlepše.

Zapravo ja taj grad pamtim iz dana kada je ključao od života, sad smanjenjem broja ljudi duže vreme razmišljam kako da bar nešto korisno uradim, iako nemam takvu moć, ali ako svako od nas da deo sebe to je već nešto.

Kao jedno zrnce WordPress Srbija zajednice svojim trudom mogu da pokrenem neke nove klince(na samo klince) da krenu nekim putem koji omogućuje ostanak u Apatinu. Rad na daljinu je aktuelniji nego ikad, a WordPress alatka pokreće  42% veba, tako da logika je jasna, ne moram ni završiti misao.

Dugo je već ovo planirano, ali evo vreme se ispunilo sad i WordPress lagano uplovljava u apatinsku marinu kroz Meetup-e koji će dovesti mnoge naše profesionalce vezane ne samo striktno za WordPress, već i ostale alate i kontekste kojima je okružen.

O samom WordPress-u ćemo pričati na Meetup-ima koji dolaze, ali ono što je ovde najvažnije da i taj vibe globalne WordPress zajednice zaživi u Apatinu i da zapravo stvorimo atomsferu gde dođemo družimo se pričamo i razmenjujemo mišljenja i ideje, pomažemo se i zajedno činimo korake u dobrom pravcu pridržavajući jedni druge.

Kao doprinos svom rodnom gradu i WordPress zajednici u globalu posle svakog Meetup-a koji će se dešavati petkom, sledeći dan u subotu održaću takođe besplatan Workshop na temu izrade WordPress sajtova, što kao rad u gotovim temama, tako i u svim mogućim page bilderima, a pored mene pozivaću sve majstore ovog posla da podele svoje znanje.

Kao predaveč gostovao sam u nekoliko mesta u Srbiji, a u Nišu sam bio predavač i na WordCampu. To je sledeća instanca događaja, posle meetup-a (mali lokalni događaji) i pored gradova u Srbiji su to do sad bili Beograd i Niš, trebao je biti Vršac, ali korona je pokvarila planove. Posle dolaze WordCamp Europe i WordCamp US, korona je osujetila i WordCamp Asia događaj.

Srećan sam što je i Apatin došao na WordPress mapu sveta, kao deo zajednice WordPress Serbia koja je glavna i centralizovana grupa WordPress zajednice u Srbiji.

2017. godine Beograd je bio domaćin događaja WordPress Europe i tada je gostovao i Matt Mullenweg, tvorac WordPress-a i to je bila velika potvrda našoj zajednici. Tako da eto apatinci radujte se došao vam je WordPress.

Za okupljanje se prijavljujete na sledećem linku i vidimo se da se družimo, radujem se i ne mogu dočekati 29. oktobar.

Evo i malo fotografija sa raznih WordCamp-a i Meetup-a koje sam ja fotografisao i učestvovao:

Komentari

Napišite odgovor ili komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


© Slobodan Mirić - Dnevnik jednog programera