CSS osnovni kurs

20. marta 2022.

CSS osnovni kurs

CSS je jezik kojim stilizujemo strutkuru stranica napravljenju uz pomoć HTML jezika. Ovaj jezik koji donosi „lepotu“ sajtovima je interesantan ima dosta toga da se nauči, ali ievo mi krećemo od osnova u ovom videu. Websites Workshop je kao što sam već pisao i ranije pokrenuo besplatan Web dizajn kurs koji je uvod u svet izrade sajtova i tu smo uz sklpo tehnologija koje čine WordPress, pisao sam već mnogo puta i za što mi je WP omiljena tehnologija. Neću sad ponovo o tome, ali ako slučajno ne znate WP nije neko „sranje“ koje samo pravi sajtove, može da ima tu namenu, ali on nije osnovna, osnovna namena ja da lako možete da napravite fenomanalan sajt i kao programeri, dizajneri, pisci, marketari……

CSS / Cascading Style Sheets

Sam jezik je lak za učenje, potrebna je upornost i vreme. A pre svega mnogo vežbe jer je došao prilagodljivi dizajn koji mora da prati veličine raznih uređaja: telefona, tableta, lap topova, monitora….Tu je negde problematika da se to sve „uminca“, a sa druge strane moderan veb dizajn podrazumeva dosta „vratolomija“ tako da ono što vam obećavam je da vam sigurno neće biti dosadno.

Ono što sam krenuo da radim je da sam počeo ubacivati muziku u tutorijale i to mi je otvorilo „staru“ ranu, ljubav prema radiju….Pisao o tome pri nastanku ovog bloga, nekada sam bio DJ i puštao muziku na radiju dan i noć i imao emisiju o bluzu „Midnight special“ i to je zagrejalo snažno moje srce u naumu da radio ponovo postane stvarnost. I to će se uskoro desiti, verovanto u sklopu platforme Pokreni se. Biće to fuzija fenomanalne aternativne stare i nove kvalitetne muzike, jer smo u deficitu ukusa i kulture.

U ovom blog postu nećemo pisati o samom CSS-u, ko hoće dodatno o tome da čita može to na inicijalnom tekstu na sajtu Websites Workshop.

Komentari

Napišite odgovor ili komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


© Slobodan Mirić - Dnevnik jednog programera