Da li je moguće naučiti WordPress za 1 sat

14. juna 2024.

Da li je moguće naučiti WordPress za 1 sat

Naslov je malo šaljiv, ali hoću da negde dočaram ideju da za jako krako vreme možete da imate sajt, tipa za 1 sat, ali to svakako nije vreme za koje ćete savladati WordPress. WordPress je kompleksan sistem, ako hoćete samo da objavljujete to i nije neki problem lako ćete to da savladate da upoznate Block editor i da punite sadržaj.

I pre nego krenemo sad dublje u WordPress evo opcije koja je intersantna da prođete brzo sa mnom kroz pravljenje sajta za kuvanje (recepte) i to je npr pravi primer nekakvog bloga. Mnogo imainfluensera na tu temu i ovde u videu pokazujem kako da sebi za 0 dinara napravite sajt (blog). Vaš trošak je ako želite svoj domen i hosting da budet vi vlasnik sajta (da ne koristite wix ili wordpress.com) nekih 30 evrića. Domen mahom 10, a hosting 20 evra. Ima i nekih jeftinijih rešenja, ali ne treba ići na samo neke što jeftinije varijante. Evo mog predloga za kupovinu domena i hosringa, to je kompanija Contrateam.

Projekat koji je ispred vas je sat vremena vašeg vremena i možete da imate sajt, pravite ga na lokalu, imate u nekom od prethodnih članaka kako se instalira WordPress na lokalu, možete uzeti laka rešenja Local WP ili Studio fof WordPress.com.

Pogledajte ovaj video i pokušajte napraviti, ako bude problem pišite u komentarima pa ću pomoći, a snimiću ovih dana novi brzi prolaz kroz WordPress, teme, plugini, dashboard…..Za početak snimak predavanja iz Subotice sa WordPress meetupa.

Ne želim da vas obmanem 🙂

Ovaj članak kada sam objavio na facebook uklonjena mi je objava, jer Facebook smatra da ne možete da naučite za 1 WordPress, možete da uradite nešto, ali da savladate WordPress potrebno je par meseci učenja da se saživite sa samim sistemom, da razumete hijerarhiju templejta itd…..Ali ipak vi možete korak po korak uz totirijal da napravite sajt, ali to je daleko od naučenog.

Ne volim da obmanjujem ljude, ali i često gledam razna obećanja za razna znanja na taj i taj način itd i mogu vam reći kao neko ko ima iskustvo od preko 5 godina u edukaciji da neko nešto nauči za 3 meseca i to ozbiljne tehnologije, a neko nikada……Nismo svi jednako inteligentni, uporni, fokusirani…Na kraju sve odgovore morate naći u sebi samima.

Želim vam sreću i uspeh šta god da radite.

Komentari

Napišite odgovor ili komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


© Slobodan Mirić - Dnevnik jednog programera