Kako se baviti izradom i prodajom veb sajtova

10. jula 2022.

Kako se baviti izradom i prodajom veb sajtova

Zadnjih godina veoma popularna grana IT i kreativne industrije je izrada veb sajtova i aplikacija i jedno od najtraženih skilova na tržištu rada. I ono što je najviše interesuje ljude kako da nauče da prave sajtove i posle opet kako da nađu svoje mesto u industriji ili sami prodaju uslugu izrade veb sajtova. Dva su glavna pravca prvi je zaposlenje u nekoj od firmi gde to radi neko drugi, a sa druge strane prodaja usluge izrade veb sajtova iz ugla frilensera što je opet specifično i zavisi od platforme na kojoj se to radi. Ili otvaranje agenciji i prodaje usluge izrade veb sajtova.

Iako zvuči jednostavno ovako u tezama, u praksi je malo drugačije i pogotovo u početku nije jednostavno. Ono što mogu da primetim da iako nije lako postoje razni načini kako da se to ipak uspe, neki kojima sam posle kurseva podelio neko iskustvo i koji su ispratili savete su našli svoje mesto, ali veoma važno shvatiti ne mogu svi odmah lako upasti u velike firme, ponekada su drugi putevi lakši  realniji. Kao što vidite i sam uvod u najavu meetupa se komplikuje, stoga pričamo u sredu o tome podrobnije. Anita će pričati kako da prodate izradu veb sajta, a ja ču sa tehničke strane pomoći kako da odlučite koju tehnologiju izrade da odaberete.

Zbog ovako interesantne i uvek aktuelne teme peti apatinski WordPress meetup održaće se online preko zoom platforme, što zbog sezone godišnjih odmora i svi smo se razbežali na razne strane, što zbog dobre teme koju je interesantno odraditi online da bi veći broj ljudi uspeo da odsluša predavanja. Pored mene drugo predavanje će održati Anita Pratljačić koju verovantno mnogi znate preko grupe i sajta Ja preduzetnik.

WordPress Srbija i WP APA vam predstavljaju dva veoma zanimljiva predavanja:

1. “Kako prodavati izradu veb sajtova”Anita Pratljačić
2. “Kako odabrati tehnologiju izrade veb sajta”Slobodan Mirić

Anita Pratljačić

Vlasnica kompanije BetterHow koja pomaže kompanijama da unaprede svoje poslovanje i efikasnost, postignu bolje proizvodne, operativne, prodajne i marketing rezultate. Specijalnost firme je da moderne poslovne prakse primenjuje u tradicionalnim poslovnim granama. Co-Founder & CMO Ja, Preduzetnik. Potpredsednica udruženja poslovnih žena Vizija iz Kragujevca Co-Founder & board member AFA League of Women Entrepreneurs. Članica Holandsko-srpske privredne asocijacije (jedina kompanija sa 100% domaćom vlasničkom strukturom). Bavim se i pro bono radom preko 20 godina. Kroz edukativni rad pomažem ranjivim grupama da pokrenu svoje male biznise. Dobitnica nagrade za najveći doprinos zajednici 2021. i priznanja NAJ DRUG 2019. Ilijina i Jovanina mama.

Slobodan Mirić

Slobodan je full stack developer iz Novog Sada, ali i posle četvt veka odsustva iz svoje dunavske oaze, apatinac u srcu i duši. Najviše voli muziku i programiranje.
Domaćin je apatinskih okupljanja zajednice, bavi ze izradom veb sajtova i aplikacija kao i edukacijom iz oblasti veb-dizajna i programiranja u svojoj maloj radionici Websites Workshop.
Piše (i snima) svoj dnevnik – Dnevnik jednog programera.

Komentari

Napišite odgovor ili komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


© Slobodan Mirić - Dnevnik jednog programera