Svi koji me dobro znaju u poslednjih par godina, znaju da smaram sa konferencijom i kodkampovima, to su dva formata koje volim i koji su zaživeli. Konferencije za sada idu online, ali zapravo taj format volim, drugom prilikom više o tome zašto. Kodkamp je fenomenalan format i ovom prilikom pravimo to isto ovoga puta kao termin smo uveli Webkamp, jer ovoga puta ne kodiramo ništa.

Apatin kao lokacija je logičan, rodno mesto je uvek rodno mesto i uvek ću ga najviše voleti, a njegove lepote i najbolje poznajem. Rezervat prirode “Gornje podunavlje” pored važne uloge u mom životu jeste jedno od najlepših mesta u Srbiji. Dunav sa svojim menadrima, šumama, kanalima, barama, rukavcima, ljudima koji žive taj život na reci su posebni, tako i dolazak ljudi na profesionalno usavršavanje, druženje i relaksaciju u takvoj atmosferi je prava stvar.

Kamp će se dešavati u Seoskom domaćinstvu Nedođija kod gazda Aćima, koji će ponuditi vrhunski gastro i domaćinski ugođaj. Evo i nekoliko fotografija sa WordPress meetupa u Apatinu, koji se održao na otvorenom i to baš u Nedođiji, tako da možete vizuelno  dočarati delić atmosfere koja vas očekuje i na webkampu.

Kako mi je poznat kvalitet provođenja kvalitetnog vremena na reci i prirodi, zato i ovaj Webkamp dobija lokaciju održavanja u mestu koje ja dobro poznajem i znam šta takvo mesto pruža posetiocima, pogotovo onima koji dolaze iz velikih gradova i željni su prirode, a poznato je kako je to i lepo rekao Jovan Memedović u svojoj emisiji Sasvim prirodno, da mi svi zapravo patimo od nedostatka prirode.

Webkamp aktivnosti i program prvog dana

Za detaljnu satnicu dešavanja i još poneku informaciju najbolje da posetite originalnu stranicu kampa. Ono o čemu sam ovde u prethodnim redovima pisao je zapravo više opisno, zbog toga što meni ovo znači, zašto volim ovaj format i malo ću se dotaći i programa.

Sve će započeti skupljanjem u prepodnevnim časovima 4. juna i to do podne (12:00). Pored pića dobrodošlice, odmora od puta – ko dolazi iz udaljenijih krajeva upoznaćemo se malo (ako se ne poznajemo i koji se međusobno ne poznaju) i tako malo družiti do ručka u 13:00.

Posle ručka krećemo sa radnim aktivnostima i to u 14:00 i tako do nekih 18:00 sa jednom pauzom za kafu između od pola sata. Radna tema prvog dana je WordPress i Gutenberg, pravimo prvi veb sajt i to će biti veb šop.

Posle prvog dana i workshopa odlazimo u obilazak centra grada, Apatin stvarno ima lep centar i prijaće nam jedna takva šetnjica, obićićemo centar i deo šetališta pored Dunava, sigurno ćete se  oduševiti….

Po povratku iz šetnje dobra večerica će veoma prijati i posle toga imamo žurku uz vatru i gitare 🙂 pod zvezdanim nebom koje smo mi koji duže vreme živimo u gradu zaboravili. U gradu se ne vidi vasiona kako  se zapravo vidi iz mesta koja nisu okovano betonom i neonom.

sloba webkamp

Webkamp aktivnosti i program drugog dana

Drugi dan kampa kreće podizanjem zastave (smeh), šalim se, mada možda i napravim zastavu 😉 tačnije kaficom i doručkom posle kojih ćemo obići glavno apatinsko i popularno kupalište Motel i poluostrvo koje deli dunavac sa jedne strane i “živi” Dunav sa druge strane. Da malo protegnemo noge, udahnemo vazduh i pripremimo se lagano za radne aaktivnosti drugog dana kampa.

Drugi dan imamo Themify workshop i tu ćemo se upoznati sa velikim mogućnostima rada sa page bilderima i mogućnosti da pravimo prelepe sajtove odličnih performansi. Koristićemo i razne Themify plagine koji proširuju funkcionalnost tema i ovaj bilder čine jednim od najboljih opcija koje postoje u WordPress svetu i svetu page bildera.

Radićemo jedan deo pre ručka, a drugi deo workshopa posle ručka i posle 17:00 završavamo oficijelni deo programa kampa.

web kamp apatin jun 2022