Prve koderske radionice uživo u regionu

Kodiramo zajedno projekte

Webcon je platforma za online učenje koje ja pokrenuta na početku Korona ludila. Platforma je duže vreme planirana kao i što je u samom imenu ima asocijaciju na konferencije to je bila neka prvobitna ideja koja je pretrpela izmene, jer u biti konferencije su više orijentisane networkingu i neki opšte informativnijim temama, ali od starta ideja je bila da to bude platforma koja pruža praktično znanje. Tako sam u razgovorima sa koleginicom koja je vlasnica škole IT fusion došao do zaključka da je u samom početku orijantacija na radionice kao vid prenošenja znanja u stvari odlična pozicija iz koje smo u stvari i krenuli….

I tako smo 20. aprila lansirali prvu radionicu, a sama platforma je nastala par nedelja ranije. I za 4 meseca smo realizovali 16 programa i izbacili preko 33h besplatnog materijala (možete ovde pogledati snimke) kao i skoro 200h materijala koji je deo plaćenih programa. Možete pogledati sve do sada realizovane radionice. Besplatne radionice smo podelili i preko kanala na youtube-u, tako da se slobodno možete prijaviti na kanal i pratiti sve novo što ćemo deliti sa zajednicom.

Detalj priprme za SASS radionicu

Ono što želim da kažem ovim člankom da ću u narednim danima podeliti i linkove za pojedinačne radionice koje smo realizovali do sada i da vas pozovem da se lajkujete našu stranicu kao i da se uključite na našoj grupi i na taj način imaćete sveže informacije o svim novitetima koje ćemo izbaciti u narednom periodu.

Benefiti IT poslova

Ono što želimo sa ovom patformom i što je meni lično najinspirativnije što mogu da se krećem i da se radionice održavaju i da tu ideju prenesemo i na druge, da kažemo da sa veštinama koje prezentujemo možete da radite pored klasičnih poslova u firmama razne poslove i na daljinu, da radite npr freelance, dropshipping, da održavate neku svoju platformu i radite bilo koji online posao odakle god želite. Vikendom odem u Bečej ili Apatin i to ne menja stvar, u Apatinu brat ima monitor, ponesem samo svoj macbook i mikrofon i sistem radi, a u tazbini u Bečeju sam ostavio jedan dodatni monitor i isto ponesem samo laptop i mikrofon i sve radi. Cela ideja digitalnog nomadstva (ako je ova reč uopšte ispravna) i rada na daljinu uopšte je po meni nešto što je i najveći benefit IT sektora, mesto ne mora da vas drži :).

Ono što je meni lično i glavna inspiracija u poslu je da posao ne bude dosadan i da mogu da pauziram kada je telu i duši potrebna pauza, da nisam vezan za kancelariju i da mogu da radim na primer sa plaže ili nekog lokala na obali reke ili mora, da mogu da radim na primer sa nekog proplanka Fruške Gore, meni najbliže planine, da mogu da odem na stražilovo i da radim i udišem svež vazduh. Sloboda je ono što sam oduvek želeo i što je bila i moja davnašnja težnja, tako da i samo moje ime donekle govori u prilog toj težnji. Npr evo par primera “radnog jutra” 😉

I na kraju…

Ostaje ona stara “Učiti učiti i samo uči TI”…………

Defintivno treba raditi ono što volimio, tu je životna inspiracija, nije prva stavka kako i gde naći posao, već kako i gde naučiti…..Rezultat dolazi na kraju računarskih operacija, a to je kao i sa njivom, prvo posadimo seme i na kraju posle određenog vremena dođu plodovi, a za neke plodove imamo i višegodišnje čekanje….Svakako je količina uloženog vremena ključna, nije isto raditi 5 sati na dan ili 1 sat na dan…..

Ovo je bila priča kako kroz posao koji volimo možemo da stvorimo uslove za život i rad po svojoj meri.