Web prodavnica uživo za 1h

16. juna 2024.

Web prodavnica uživo za 1h

Da se nadovežem na pisanije od nekoliko dana pre ovoga (za one koji me redovno prate) kada sam se pitao da li može da se nauči WordPress za jedan sat i složili smo se da to ne može. Ali može da se napravi i to lep sajt za to vreme.

Dok čekam tekmu Srbija – Engleska razmišljam o e-commercu nešto, radio sam na jednom šopu danas i tako me razmišljanja vode u pravcu razmišljanja o tome da li može da se napravi ok prodavnica za sat vremena….Zapravo može i ja sam jednu takvu napravio bukvalno za 1h i to uživo na Forumu zapošljavanja prošle godine. Na kraju teksta ostaviću link sa youtube kako ste već i navikli, a u opisu videa imate i slike i linkove da i sami možete da probate uz video. Uz Simple WP temu koristićemo i Woo Commerce dodatak.

Web prodavnice su za razliku od prezentacionih veb sajtova namenjene monetizaciji bez daljnjeg i samim tim moraju se odraditi efikasno i ako niste dovoljno vični u celom procesu odmah bih preporučio da uzmete neku dobru gotovu temu, neću ovaj put pričati o tome, ali ako vas to intresuje evo možete pogledati video na tu temu. I na taj način možete dobiti dizajn i ubaciti neku količinu proizvoda i setovati Woo comerce, pre svega osnovna podešavanja plaćanja (npr., pouzećem) i dostave, bez složenih opcija.

Naravno da bi za kratko vreme napravili prodavnicu morate imati spreman materijal na osnovu koga i birate temu ili pravite dizajn. No ako imate lepe vizuale na sajtu, dobre fotografije i dobar sadržaj možete baš brzo da napravite šop da fino izgleda, ali to zahteva otprilike sve ide lako i brzo posle 10 godina iskustva.

No ako ne verujete imate video pa pogledajte….Pišite ako imate neka pitanja.

Komentari

Napišite odgovor ili komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


© Slobodan Mirić - Dnevnik jednog programera