Kako napisati 5 članaka za jedno jutro za 2 do 3 sata

6. jula 2024.

Kako napisati 5 članaka za jedno jutro za 2 do 3 sata

Teško pitanje, ali lak odgovor. Posle mnogo čitanja i razmišljanja to deluje lako. Ako imate afiniteta prema pisanju i ako imate šta da kežete to i nije tako teško ja sam pored ovog članka napisao danas još i Da li Ai alati rešavaju konretne probleme i specifične zadatke od strane klijenta. I kao što vidite taj članak je onako usko stručan tačnije iskustvena stvar vezana za rad sa klijentima. Znači iskustveno prenošenje informacija je uvek dobra tema za blog.

Pošto je nedelja naradna 2 članka ovog jutra sam umsmerio ka opštijim AI temama jer je to lako pisati, a orijentisano je široj publici. Jedan članak je na temu AI alati za fotografije koji mogu da čitaju i ljudi koji se nužno ne bave IT ili kreativnin poslom. I tu sam opet lako odradio posao jer sam iskustveno spustio u realnost korišćenje alata koje i sam koristim. Naravno sve to tako izlgeda jako lako, ali probajte da vidite ipak treba određeni napor da to bude smisleno.

Još jedna AI tema jutra bila je Mera korišćenja AI alata i to je nešto gde treba biti umeren, da ne bi sve izgubilo smisao. Ako ne umete sami ništa da napišete i nemate svojih ideja, nije pisanje za vas (smeh). Šalim se probajte možda otkrijete to u sebi, za početak oslonite se više na AI posle sami pokušajte da se „osamostalite“. Pokušajte da pišete na one teme koje su vaš posao ili važane segment interesovanja i onda neće biti „zime“.

Teksto koji se nadovezao za AI alate su Saveti za blogovanje jer su u tom segmentu znatno olakšane stvari pre svega u domenu ideja i inspiracije, ali i istraživanje građe za pisanje. A kako nisam stizao da pišem redovno ovih dana rešio sam da napišem 5 članaka danas da moj 100 dnevni izazov bude potpun, da imam 100 članaka u tih 100 dana i kako sam sad na pola ovo je ipak lep jubilej i veoma mi je drago što uspevam da održim ritam i da kažem ono što smatram za važno ne pišem samo radi pisanje već da to bude smisleno i korisno za čitaoce.

I dok sad uživam sa familijom u Apatinu pred bazena imam dodatnu dozu nedeljne sreće jer sam uspeo da odradim 5 članaka veoma lagano za manje od 2 sata, nisam baš precizno merio. Ali sam ustao popio kafu, odradio pijacu sa bratom, vratio se i nastavi pisanje i u celom periodu od 4 ha od ustajanja imam 5 članaka….I eto sreće kada uspete da ispunite svoje ciljeve.

Na naslovnoj slici ovog članka vidite da je ležim u ležaljci i pišem nešto i to je jedan od saveta nađite neke poticaje, ja često pišem kad se dobro osećam i kada sam u okruženju koje mi prija, a kad dođem kući kod svojih uvek mi je lepo i eto onda i pišem. A opet i kad odmaram i došao sam na produženi vikend uspeo sam da nadoknadim manjam vremena i iskoristim potpuno vreme sa familijom….

Komentari

Napišite odgovor ili komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


© Slobodan Mirić - Dnevnik jednog programera